Posted on

Nonton Film Dosa (2018) Subtitle Indonesia Lk21

Genre: 2018, Action, Drama
Nonton Film Dosa (2018) Subtitle Indonesia Lk21 – Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download. Nonton Film Terbaru, Nonton Kumpulan Movie Streaming Cinema IndoXXI, CinemaIndo – Download Kumpulan Movie Streaming CinemaIndo Gratis.  Download Film Terbaru BluRay, DVDScr, DVDRip, WEB-DL, CAM, HDrip, 720p, 1080p berbagai macam genre film seperti Drama, Horor, Komedi, Action dan lain-lain tesedia di website Offthefrontcycling.com , Bookmark website ini untuk mendapatkan update film terbaru.

Hasil gambar untuk sinopsis film dosa 2018

Nonton Film Dosa (2018) Subtitle Indonesia Lk21

DO[S]A (baca: DOSA), naskhah asal dua karyawan hebat gandingan dua negara, Saniboey Mohd Ismail dari Malaysia dan Salman Aristo dari Indonesia. Salman yang juga bertanggunjawab sebagai penulis skrip, pernah menulis untuk filem-filem pecah panggung Indonesia, antaranya “Ayat-Ayat Cinta”, “Garuda di Dadaku” dan ‘Sang Penari”.

Fiem bergenre aksi ini dibarisi pelakon-pelakon hebat gabungan tiga buah negara; Malaysia, Indonesia dan Singapura bagi menggerakan setiap watak dalam jalan cerita. Nama-nama besar seperti Dato’ M.Nasir, Remy Ishak, Ashraf Sinclair dan Daniella Sya dari Malaysia, Roy Marten, Maudy Koesnaedi, Hannah Al Rashid dan Tegar Satrya dari Indonesia serta Shenty Feliziana dan Hisyam Hamid dari Singapura.

DO[S]A turut mendapat sentuhan Ifa Isfansyah (Pengarah Terbaik Festival Filem Indonesia 2011) dan Yadi Sugandi, pengarah sinematik terkenal yang sebelum ini banyak mencipta visual-visual stail-lish untuk “Ada Apa Dengan Cinta 2” dan “Laskar Pelangi”. Turut menampilkan Cecep Ariff Rahman (“The Raid: Berandal”) sebagai pengarah koreografi untuk mempersiapkan pelakon dengan disiplin silat serta koreografi seni pertahankan diri.

Filem drama siri televisyen ini berlatarkan lapan asas utama yang mendasari setiap episodnya. Setiap episod mempunyai tema-tema tersendiri seperti ‘Khianat’, ‘Tamak’, ‘Nafsu’, ‘Dengki’, ‘Derhaka’, ‘Munafik’, ‘Fitnah’ dan ‘Rakus’ yang juga memperkasakan slogan DO[S]A yakni “Niat Tidak Menghalalkan Cara”.

DO[S]A sarat dengan babak-babak yang mendebarkan dan ganas. Namun pada masa sama turut disulami dengan pergolakan emosi, pengorbanan, ikatan kekeluargaan serta bibit-bit percintaan. Lokasi penggambaran rata-ratanya dilaksanakan di Jakarta Timur dan Barat, Indonesia dan selebihnya di sekitar Kuala Lumpur dan Putrajaya, Malaysia.

SINOPSIS DOSA

DO[S]A mengisahkan empat beradik yang dibesarkan oleh bapa tunggal mereka bernama Latif (Dato’ M. Nasir) yang teguh dengan nilai-nilai kesederhanaan, pegangan agama yang kuat dan lengkap ilmu persilatan.

Fuad (Ashraf Sinclair), Farid (Remy Ishak), Fahad (Hisham Hamid) dan Fara (Shenty Feliziana) hidup bersama bapa mereka di pelusuk paling sunyi di Kampung Baru, Kuala Lumpur. Kehidupan keluarga tradisional ini hampir tersembunyi daripada pengetahuan masyarakat. Di sanalah mereka menjalani latihan persilatan hari demi hari.

Rungutan mereka yang semakin memberontak, terutama Fara, langsung tidak diendahkan bapa. Rutin harian mereka memerlukan adik-beradik ini bertumbuk-tendang, berhayun parang sesama sendiri hampir setiap hari. Akhirnya ia mewujudkan hubungan yang tidak sihat dan ketengangan sesama mereka di luar gelanggang. Mereka dilatih seperti harus menghadapi “sesuatu”.

Trailer
Links
# TYPE SERVER LANGUAGE QUALITY
01 Download Image linkshrink.netOL 720p Malay WEB-DL
02 Download Image linkshrink.netOL 720p Malay WEB-DL
03 Download Image linkshrink.netOL 720p Malay WEB-DL
04 Download Image linkshrink.netOL 720p Malay WEB-DL
05 Download Image linkshrink.netOL 720p Malay WEB-DL
06 Download Image linkshrink.netOL 720p Malay WEB-DL
07 Download Image linkshrink.netOL 720p Malay WEB-DL
08 Download Image linkshrink.netOL 720p Malay WEB-DL

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *